50PLUS wil verpleeghuizen een hart onder de riem steken!

De tweede digitale Provinciale Statenvergadering was een feit op woensdag 22 april. Statenleden Marcel Bruins en Leendert Lodder vertegenwoordigden de fractie van 50PLUS.

De twee meest in het oog springende agendapunten van deze vergadering waren het Tussendocument en de Provinciale aanpak Covid-19.

Tussendocument

Ondanks de niet veelzeggende naam is het Tussendocument van groot belang.
Door aanname van dit document worden naast subsidies ook 10 miljoen euro voor de coronacrisis goedgekeurd. Marcel maakte wel de opmerking dat er goed gekeken moet worden naar de subsidies voor evenementen die door corona hoogst waarschijnlijk niet doorgaan.

Provinciale aanpak Covid-19

Leendert hield een vlammend betoog over de Provinciale aanpak Covid-19. Hij riep Statenleden en College op om de bewoners en medewerkers van verpleeg- en verzorgingshuizen alsmede de wijkverpleging in Gelderland een hart onder de riem te steken. Verpleeghuizen zijn immers bovenmatig getroffen door het virus.

Door middel van een fonds zou er geld beschikbaar moeten komen om de medewerkers moreel te kunnen steunen. Dit, om al hun onbetaalbare inspanningen, enigszins te vergoeden, wat natuurlijk feitelijk onmogelijk is. Anderzijds zou het fonds gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld een tablet aan te schaffen zodat bewoners via beeldbellen makkelijker contact op kunnen nemen met hun naasten. Jammer genoeg vonden de meeste partijen en het College dusdanige steun overbodig.

De tweede oproep van Leendert ging over het installeren van een bijzondere commissie die zich moet buigen over de investeringen die moeten worden gedaan in verband met de gevolgen van de coronacrisis. Deze commissie moet bestaan uit leden van alle vertegenwoordigde partijen in de Staten en moet direct aan de slag gaan. Helaas is ook deze motie niet aangenomen.

Vergadering bijwonen

De eerstvolgende carrousel vergaderingen vinden plaats op 13, 20 en 27 mei.
De eerstvolgende Provinciale Statenvergadering vindt plaats op woensdag 27 mei.
Alle vergaderingen kunt u volgen via Statenlive.

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.