De eerste digitale Provinciale Statenvergadering is een feit!

Met meer dan 60 mensen online vergaderen, dat is nu de normale gang van zaken voor de Statenleden Marcel Bruins en Leendert Lodder. De Provinciale Statenvergaderingen moeten door kunnen blijven gaan zodat er besluiten genomen kunnen worden. Afgelopen woensdag, 15 april, was de eerste online Provinciale Statenvergadering van Gelderland.

Het eerste onderwerp van deze vergadering was de meest cruciale. Op het moment dat de vergadering startte was er namelijk nog geen besluit genomen om het online vergaderen door Provinciale Staten rechtsgeldig te laten zijn. Door het Reglement van Orde tijdelijk aan te passen in verband met het coronavirus hebben Provinciale Staten nu ook de bevoegdheid op deze manier besluiten te nemen.

De verklaring van geen bedenkingen Windpark De Groene Delta was het eerste onderwerp dat op de nieuwe manier is besproken en besloten. Het gaat hier om het plaatsen van windmolens op het terrein van de voormalige kolencentrale in Nijmegen. De fractie van 50PLUS kan zich hier in vinden. Het besluit werd met een grote meerderheid aangenomen.

Maar, wat vonden Leendert en Marcel nu van deze nieuwe manier van vergaderen? Leendert vond het wel te doen, “Het is even wennen, niet ideaal maar, en, alleen zolang het echt nodig is.“ Marcel ervaarde af en toe wat technische problemen zoals de meeste deelnemers en miste vooral de Statenzaal.

De eerstvolgende online Provinciale Statenvergadering vindt plaats op woensdag 22 april. De vergadering kunt u volgen via Statenlive.

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.