Gelders Bestuur

Afdelingsbestuur Gelderland stelt zich voor:

Onze voorzitter, Wim van Haaster, heeft enige tijd geleden een nieuwe baan aanvaard. De afgelopen tijd bleek dat de baan dusdanig druk is dat dit moeilijk is te combineren met zijn taak als voorzitter van 50PLUS Gelderland.

Omdat het voor 50PLUS Gelderland belangrijk is dat de voorzitter over voldoende tijd beschikt om zijn taak uit te voeren heeft hij besloten af te treden. Wij betreuren het dat Wim van Haaster aftreedt, maar hebben alle begrip voor zijn beslissing.

Onze oud-voorzitter, Henk van Elst, is bereid om tijdelijk de taak als interim-voorzitter op zich te nemen tot er een nieuwe voorzitter wordt gekozen tijdens de Provinciale Algemene Vergadering op 7 september in Nijmegen. Wilt u deze datum vast in uw agenda reserveren?

Email: voorzitter@50plusgelderland.nl
Telefoon: 06-25082401

Nelleke1Nelleke de Jong (secretaris)
Ik ben gehuwd en woon in Eibergen, Gemeente Berkelland (Achterhoek).
Ik heb een ruime werkervaring in de advocatuur en notariaat. Momenteel ben ik nog freelance werkzaam in het notariaat en daarnaast als vestigingsassistente bij een groot uitzendbureau.
Ik heb vele jaren als secretaris deelgenomen aan de Ondernemingsraad op een groot gerenommeerd advocaten- en notariskantoor met diverse vestigingen.
Daarnaast ben ik bestuurslid en tevens wijkhoofd van de Huurdersvereniging in de Gemeente Berkelland en zet ik mij in als vrijwilliger voor de Lochemse Schouwburg.
Inmiddels maak ik deel uit van de Commissie Zorg, Welzijn en Participatie van 50PLUS en wil me graag inzetten als regionaal bestuurslid van de 50PLUS Partij.
Email: secretaris@50plusgelderland.nl

Rob Tunru (penningmeester)
Ik ben Rob Tunru (1955), gehuwd en woonachtig in Culemborg in de Betuwe.
Ik werk voor een Cyber Security bedrijf in Amsterdam.
In mijn vrije tijd ben ik vrijwilliger bij een energiecoöperatie voor en door inwoners van Culemborg. Ons doel is zoveel mogelijk energie besparen en de rest lokaal en duurzaam opwekken.
Sinds 2015 ben ik lid van 50PLUS en hielp ik mee met een aantal verkiezingscampagnes.
Mijn focus binnen het bestuur, naast mijn functie als penningmeester, is de energietransitie. Ik wil hiermee uitstralen dat 50PLUS naar de toekomst gericht is en niet alleen bezig is met pensioenvraagstukken. Natuurlijk lukt dit alleen met steun van 50PLUS-leden die ik graag wil ontmoeten en aanhoren.

Theo Weijers (bestuurslid en campagneleider)
Theo Weijers (geboren 1948, woonachtig in Wijchen) was de afgelopen jaren actief als ondernemer en directeur van diverse handels- en productiebedrijven in Nederland. Nu met pensioen.
Na zijn vertrek uit het bedrijfsleven is hij betrokken bij een aantal activiteiten van 50PLUS Gelderland, zoals het verzorgen van de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Hiervoor had hij zich ook verkiesbaar gesteld.
Naast bestuurslid vertegenwoordigt Theo Weijers 50PLUS als fractievolger in de Provinciale Staten van Gelderland en als burgerlid bij het Waterschap Rivierenland. De steun aan ouderen is zijn drijfveer om lid te zijn van 50PLUS en zich in te zetten voor deze doelgroep die de afgelopen jaren steeds meer in de verdrukking is gekomen.

Anton van den Heuvel (bestuurslid)
Anton van den Heuvel (geboren in 1944, woonachtig te Doetinchem).
Gepensioneerd Ingenieur GIT (Gebouw Installatie Techniek).
Tijdens werkzame periode als zelfstandig ondernemer betrokken bij ontwerp en berekening van Technische Installaties HVAC (Heating-Ventilation-AirConditioning) van ziekenhuizen, kantoorgebouwen, bedrijfspanden en zwembaden.
Sinds 2012 ben ik lid van 50PLUS daar de idealen mij wel aanspraken. En die wil ik duidelijk kenbaar maken door 50PLUS zichtbaar te maken aan de buitenwereld.

Adviseurs van bestuur Gelderland:

Marcel Bruins_5941

Marcel Bruins (Statenlid en fractievoorzitter, webmaster)
Ik ben geboren in 1951 in Hengelo. Verhuisde naar Appingedam, Enschede en Weert en woon vanaf 1997 in Gelderland. De verschillende woonplaatsen hebben met mijn functies te maken. Zo was ik automonteur, operator, wachtchef, verkoper en accountmanager ICT. Als zelfstandig ondernemer runde ik samen met mijn vrouw van 1997 tot 2011 een computerwinkel in Ede (Vobis en Vi-computer).
In mijn vrije tijd richtte ik twee computerclubs op: in 1981 de P2000 en in 1989 de IBM OS/2.
In 2012 startte ik bij De Zonnebloem afdeling Doorwerth als bestuurslid Activiteiten, later als vrijwilliger. Ook werd ik toen vrijwilliger voor de Hulpdienst voor Elkaar Renkum.
Ik heb altijd veel belangstelling gehad voor de politieke ontwikkelingen, zowel landelijk als lokaal. Daarom sloot ik me in 2013 aan bij GemeenteBelangen Renkum als fractielid en in 2017 werd ik bestuurslid.
In mei 2012 werd ik lid van 50PLUS en startte ik als secretaris en webmaster in het bestuur van 50PLUS Gelderland, totdat ik in maart 2015 gekozen werd als Statenlid voor 50PLUS in de Provinciale Staten van Gelderland en als adviserend lid Euregioraad Gronau.
Als fractievoorzitter ben ik adviseur van het bestuur. De Statenfractie en het bestuur hebben de intentie uitgesproken om met elkaar niet alleen de belangen van de eigen leden, maar ook die van alle Gelderlanders te behartigen.

Jan Opschoor (fractievoorzitter Waterschap Rivierenland)
Lid van het Algemeen Bestuur Waterschap Rivierenland, fractie 50PLUS, voorzitter Landelijk Overleg Waterschapbestuurders 50PLUS en adviseur 50PLUS Gelderland. Sinds juli 2013 lid van de partij.
Woont sinds 2008 in het uiterste Zuidwesten van Gelderland: Nederhemert-Zuid, in de Bommelerwaard;  daarvoor enkele decennia in Midden- en West-Brabant. Geboren in 1946 en opgegroeid in Zwijndrecht (Zuid-Holland) en uiteindelijk dus weer terug in het rivierengebied.
Nevenactiviteiten zijn onder meer bestuurder en toezichthouder van diverse culturele instellingen, artistiek leider en koordirigent en dorps-coördinator van de woonkern in de gemeente Zaltbommel. Hobby naast muziek: toerzeilen.

Volg 50PLUS Gelderland

Reacties zijn gesloten.