Gelders Bestuur

Afdelingsbestuur Gelderland stelt zich voor:

Henk van Elst (voorzitter en vice-penningmeester)
Ik ben geboren op 28 augustus 1952 in Maarssen, waarna ik verhuisd ben naar Utrecht en Nieuwegein. Sinds 2000 woon ik in Rumpt (gemeente Geldermalsen) in de mooie Betuwe. Actief bezig zijn vind ik leuk, ik ben bestuurslid in diverse besturen. In het verleden ben ik in het lokale bestuur van een andere politieke partij actief geweest. Ik heb diverse financiële opleidingen gevolgd (PD, MBA en SPD), allerlei opleidingen op het gebied van verzekeringen en financiële planning. Ik behaalde mijn diploma HEAO EJ in 1986, en heb mijn master financiële planning aan de Universiteit van Tilburg in 2003 behaald.
Op mijn 14e ben ik twee jaar in de binnenvaart gaan werken, een fantastische periode waaraan ik mijn liefde voor water en de binnenvaart heb overgehouden. Daarna werd ik bakker, administratief medewerker, boekhouder, administrateur en assistent accountant bij een overkoepelende woningbouworganisatie.
Sinds 1977 ben ik eigenaar van een financieel advieskantoor (familiekantoor). De werkzaamheden van ons kantoor liggen op het gebied van verzekeringen, pensioenen, fiscale advisering, hypotheken en financiële planning.
Ik woon samen met Marjon, heb vier kinderen, een kleindochter (bijna 6) en een kleinzoon (2,5).
Telefoon: 06-25082401. Email: voorzitter@50plusgelderland.nl

Nelleke1Nelleke de Jong (secretaris)
Ik ben gehuwd en woon in Eibergen, Gemeente Berkelland (Achterhoek).
Ik heb een ruime werkervaring in de advocatuur en notariaat. Momenteel ben ik nog freelance werkzaam in het notariaat en daarnaast als vestigingsassistente bij een groot uitzendbureau.
Ik heb vele jaren als secretaris deelgenomen aan de Ondernemingsraad op een groot gerenommeerd advocaten- en notariskantoor met diverse vestigingen.
Daarnaast ben ik bestuurslid en tevens wijkhoofd van de Huurdersvereniging in de Gemeente Berkelland en zet ik mij in als vrijwilliger voor de Lochemse Schouwburg.
Inmiddels maak ik deel uit van de Commissie Zorg, Welzijn en Participatie van 50PLUS en wil me graag inzetten als regionaal bestuurslid van de 50PLUS Partij. Email: secretaris@50plusgelderland.nl

Wim van Haaster (bestuurslid en vice-secretaris)
Ik ben in 1954 in Hillegom, Zuid-Holland, geboren. Wat mij van die tijd vooral bijstaat, is de armoede waarin iedereen leefde, maar dat dat begrip zo relatief was. Het gezin was warm en veilig. Mijn jeugd was er derhalve een die ik als zielsgelukkig beschouw. De jongensschool waarop ik zat, kende klassen met 45 leerlingen en een ijzeren orde. Ook daarvoor gold: het was een gelukkige tijd. Het onderwijs dat ik daar kreeg, was zeer degelijk en waarschijnlijk heeft dat bijgedragen aan een carrière van tientallen jaren voor de klas. Na mijn HBS-tijd en Pedagogische Academie startte ik als 21-jarige op een basisschool in Wapenveld, op de Veluwe. Ik ben daar 15 jaar gebleven en wat volgde was, enkele jaren wiskunde geven op een gymnasium, enige jaren redactiewerk op verschillende uitgeverijen in het oosten van het land, het oprichten van een huiswerkinstituut voor bijlessen Nederlands en wiskunde aan middelbare scholieren en tussendoor een akte Nederlands behaald.
Daarna weer een periode van 11 jaar in groep 8 van een basisschool in Lochem. Dat is waar ik jongstleden mijn loopbaan als onderwijsman heb beëindigd.
Over politiek: mijn vader zat na het eten altijd met zijn vijf zoons over politiek te discussiëren; dat waren dus debatten aan de keukentafel. En zo is het nog steeds: politiek intrigeert me. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan 50PLUS om de partij groter en sterker te laten worden. Een factor waar rekening mee moet worden gehouden. Niet in het minst voor mijn kinderen, die ik niet toewens om tot hun 71e door te moeten gaan.
Ik heb vijfendertig jaar aan competitievoetbal gedaan alsmede vijfendertig jaar aan competitieschaak. In dat kader ben ik enkele jaren voorzitter geweest. Ik woon in Zutphen en heb twee zoons en twee dochters. Een geschenk van het leven waar ik zeer dankbaar voor ben.

Theo Weijers (bestuurslid en campagneleider verkiezingen)
Theo Weijers (geboren 1948, woonachtig in Wijchen) was de afgelopen jaren actief als ondernemer en directeur van diverse handels- en productiebedrijven in Nederland. Nu met pensioen.
Na zijn vertrek uit het bedrijfsleven is hij betrokken bij een aantal activiteiten van 50PLUS Gelderland, zoals het verzorgen van de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Hiervoor had hij zich ook verkiesbaar gesteld.
Naast bestuurslid vertegenwoordigt Theo Weijers 50PLUS als fractievolger in de Provinciale Staten van Gelderland en als burgerlid bij het Waterschap Rivierenland. De steun aan ouderen is zijn drijfveer om lid te zijn van 50PLUS en zich in te zetten voor deze doelgroep die de afgelopen jaren steeds meer in de verdrukking is gekomen.

Adviseurs van bestuur Gelderland:

Marcel Bruins_5941Marcel Bruins (Statenlid en fractievoorzitter, webmaster)
Marcel Bruins is als fractievoorzitter adviseur van het bestuur. Statenfractie en bestuur hebben de intentie uitgesproken om met elkaar niet alleen de belangen van de eigen leden, maar liefst van zoveel mogelijk Gelderse 50-plussers te behartigen.

Ik ben geboren op 21 januari 1951 in Hengelo, woonde er 24 jaar. Verhuisde naar Appingedam, Enschede en Weert. Woon nu al vanaf 1997 in Gelderland, voor mij de mooiste provincie. De verschillende woonplaatsen hebben met mijn functies te maken, zo was ik automonteur, operator, wachtchef, verkoper en accountmanager ICT. Als zelfstandig ondernemer runde ik samen met mijn vrouw van 1997 tot oktober 2011 een computerwinkel in Ede (Vobis en Vi-computer).
In mijn vrije tijd richtte ik twee computerclubs op: in 1981 de P2000 en in 1989 de IBM OS/2. In 2012 startte ik bij De Zonnebloem afdeling Doorwerth als bestuurslid Activiteiten, later als vrijwilliger. Ook werd ik toen vrijwilliger voor de Hulpdienst voor Elkaar in Renkum. In 2014 was ik bestuurslid Activiteiten van de Zonnebloem regio Rijnstroom Arnhem.
Ik ben nooit lid geweest van een politieke partij, maar volgde de politieke ontwikkelingen wel altijd met veel belangstelling. In mei 2012 werd ik lid van 50PLUS en kon meteen aan de slag in het verkiezingscampagneteam voor de Tweede Kamerverkiezingen. En dit met succes. Na de Algemene Ledenvergadering  van 1 december 2012 startte ik als secretaris en webmaster in het bestuur van 50PLUS Gelderland totdat ik in maart 2015 gekozen werd als Statenlid voor 50PLUS in de Provinciale Staten van Gelderland.

Jan Opschoor (fractievoorzitter Waterschap Rivierenland)
Ik woon nu ruim zeven jaar in het uiterste Zuidwesten van Gelderland: Nederhemert-Zuid, in de Bommelerwaard.
Daarvoor heb ik enkele decennia in Midden- en West-Brabant gewoond. Oorspronkelijk opgegroeid in Zwijndrecht (Zuid-Holland) en uiteindelijk weer terug in het rivierengebied.
Mijn carrière speelde zich voornamelijk af in de ICT industrie (software ontwikkeling en distributie), vooral gericht op algemeen management, internationale marketing, verander- en projectmanagement en HR.
De combinatie van mijn business management opleiding en ervaring naast een artistieke opleiding – koordirectie en orgel aan het conservatorium – ondersteunt mijn huidige activiteiten als organisatie adviseur, management coach en sparring partner, zowel in het zakelijke circuit als in de culturele sector in Noord-Brabant en Gelderland.
Nevenactiviteiten zijn onder meer bestuurder en toezichthouder van diverse culturele instellingen, artistiek leider en koordirigent en dorps-coördinator van mijn woonkern in de gemeente Zaltbommel.
En last but not least: bestuurslid namens 50PLUS in Waterschap Rivierenland (zie elders op deze website).
En mijn hobby naast muziek: toerzeilen.

Volg 50PLUS Gelderland

Reacties zijn gesloten.