Roep om toiletten in treinen wordt niet gehoord. Schandelijk!

De Statenleden Marcel Bruins en Leendert Lodder waren 11 december aanwezig bij de laatste Provinciale Statenvergadering van 2019 om de belangen van 50PLUS en haar achterban te behartigen.

De meest in het oog springende onderwerpen waren de Nota van uitgangspunten spoor en het debatverzoek over de beleidsregels stikstofaanpak.

Nota van uitgangspunten spoor

In zijn betoog benadrukte Leendert dat het hard nodig is dat er in alle bestaande treinen toiletten komen. Het College voor de Rechten van de Mens heeft hier zelfs een aanbeveling over gedaan. Hoe kan het dat er miljoenen richting het milieu of energietransitie gaan en er geen cent wordt uitgegeven aan toiletten in treinen?
Dankzij de partijen VVD, CDA, PVV, PvdA, D66, Groen-Links, CU en SGP zullen onze inwoners onnodig lang moeten wachten op toiletten in treinen.

Beleidsregels stikstofaanpak

Marcel deed een appèl aan de Provinciale Staten tijdens zijn bijdrage over de beleidsregels stikstofaanpak. We hebben maar één aarde waar we zuinig op moeten zijn. Ouderen met kinderen en kleinkinderen willen ook dat de aarde voor de generaties na hun leefbaar blijft.

Vergadering bijwonen

De eerstvolgende Statendag vindt plaats op woensdag 15 januari 2020. De vergaderingen vinden plaats in het Huis der Provincie.
Bent u geïnteresseerd in de onderwerpen die op 15 januari aan de orde komen, dan kunt u via het Stateninformatiesysteem de agenda inzien.

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.