De Staten van start in 2022

Woensdag 2 februari vertegenwoordigden Marcel Bruins en Leendert Lodder 50PLUS tijdens de eerste Provinciale Statenvergadering van 2022. Mede door voorbereidend werk van Hanneke ten Brinke en Theo Weijers kwamen Marcel en Leendert goed beslagen ten ijs.

Bussen Keolis

Gedurende het Vragenuur vroeg Leendert aandacht voor de bussen van Keolis. In de bussen van Keolis wordt door het ventilatiesysteem een zwarte stof naar binnen geblazen. Deze mogelijk schadelijke stoffen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van chauffeurs en passagiers. De gedeputeerde heeft aangegeven dat Gedeputeerde Staten op de hoogte is van deze omstandigheden. Er wordt nu gewacht op de onderzoeksresultaten om te zien of verder ingrijpen noodzakelijk is.

Gelders Warmte Infra Bedrijf

In zijn bijdrage bij het onderwerp Gelders Warmte Infra Bedrijf dankte Marcel Gedeputeerde Staten voor het initiatief tot het gedane haalbaarheidsonderzoek. Tevens benadrukte hij dat regievoering bij dit soort grote projecten cruciaal is voor een succesvolle afloop, zodat de gemeenten hiervan kunnen profiteren.

Vergadering bijwonen

Wilt u de Provinciale Statenvergadering terugkijken, gebruik dan onderstaande link:
https://channel.royalcast.com/gelderland/#!/archived

De eerstvolgende Beeldvormende en Oordeelsvormende vergaderingen vinden plaats op 9 februari en 16 februari. De eerstvolgende Provinciale Statenvergadering vindt plaats op woensdag 23 februari. De vergadering kunt u volgen via Statenlive.

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.