Aardgasvrij is een grote uitdaging

Woensdag 23 februari vertegenwoordigden Marcel Bruins en Leendert Lodder 50PLUS tijdens de Provinciale Statenvergadering. Mede door voorbereidend werk van Hanneke ten Brinke en Theo Weijers kwamen Marcel en Leendert goed beslagen ten ijs.

De meest in het oog springende onderwerpen van deze vergadering waren Rijnbrug Rhenen N233 en Nieuwe voorstellen Gelderse proeftuin aardgasvrije wijken.

Rijnbrug Rhenen N233

In zijn betoog over de Rijnbrug Rhenen benadrukte Leendert dat niets doen geen optie is. Het gaat hier immers om leefbaarheid, veiligheid en bedrijvigheid. Ook de hulpdiensten zijn hier erg belangrijk, zij mogen niet vast komen te zitten. Het gaat niet alleen om de brug, ook de kruispunten dienen aangepast te worden. Het stikstofprobleem speelt hier ook een rol, stilstaande en optrekkende auto’s stoten veel uit.

Wellicht is hier ook een “haakje” naar de 25 miljard die het Rijk in de stikstofpot heeft zitten?! Gelderland moet samen met Utrecht stevig inzetten om het Rijk over de brug te krijgen met geld.

Gelders proeftuin aardgasvrije wijken

Marcel stelde in zijn betoog over de Gelderse proeftuin aardgasvrije wijken dat Gelderland al een lange geschiedenis heeft van aardgasvrije wijken. Een voorbeeld hiervan is de wijk Passewaaij in Tiel. 50PLUS heeft hier wederom vragen over gesteld, al laten de antwoorden nog op zich wachten. De bewoners van deze wijk zitten al ruim twaalf jaar in de problemen en zijn meer geld kwijt dan ooit was beloofd. Uit dit voorbeeld is lesgeld te halen voor de toekomst. Marcel roept de Provincie en de gemeente Tiel op om samen met de bewoners tot een duurzame oplossing te komen.

De fractie van 50PLUS zal voor het voorstel Gelderse proeftuin aardgasvrije wijken stemmen. Het blijft een grote uitdaging, hybride oplossingen zijn wat Marcel betreft een onderdeel van de oplossing.

Vergadering bijwonen

Wilt u de Provinciale Statenvergadering terugkijken, gebruik dan onderstaande link:
https://channel.royalcast.com/gelderland/#!/archived

De eerstvolgende Beeldvormende en Oordeelsvormende vergaderingen vinden plaats op 16 maart en 23 maart. De eerstvolgende Provinciale Statenvergadering vindt plaats op woensdag 6 april. De vergadering kunt u volgen via Statenlive, zie hiervoor onderstaande link:
https://channel.royalcast.com/gelderland/#!/upcoming

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.