50PLUS wil snel bouwen

Woensdag 28 april vertegenwoordigden Marcel Bruins en Leendert Lodder 50PLUS tijdens de digitale Provinciale Statenvergadering. Mede door voorbereidend werk van Theo Weijers, Leo Kok en Hanneke ten Brinke kwamen Marcel en Leendert beslagen ten ijs.

Het meest in het oog springende onderwerp was de Kadernota MTR (Midterm review).

De vergadering begon met het afscheid van griffier Bob Roelofs. Bob nam, na 18 jaar, afscheid om wethouder te worden in zijn geliefde Arnhem. Na de dankwoorden van Commissaris van de Koning John Berends en oud statenlid Kees van Baak en Bob’s afscheidsspeech werd de vergadering voortgezet. De fractie van 50PLUS is Bob dankbaar voor zijn inspanning de afgelopen jaren en wenst hem veel succes in de Arnhemse politiek.

Midterm review

In zijn betoog over de MTR benadrukte Leendert dat voor 50PLUS woningbouw erg belangrijk is. Zo heeft de fractie een notitie over Wonen gemaakt en ziet graag Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten meekijken. De notitie gaat met name ook over jongeren. In het kader van de energietransitie zou er meer nadruk moeten worden gelegd op isoleren van woningen.
Verkeersveiligheid kent ook de bijzondere belangstelling van de fractie omdat het hier met name gaat om de zwakkere verkeersdeelnemers, zoals kinderen en ouderen.
Wat 50PLUS is opgevallen is dat er bij de consultatiebijeenkomst maar weinig burgers aanwezig waren. In hoeverre draagt dit bij aan de kwaliteit van besluitvorming?!

50PLUS was ook mede-indiener van de D66 motie ”Centrum voor Veiligheid en Digitalisering”, die Gedeputeerde Staten verzoekt de ontwikkeling van het kenniscentrum voor opleiding digitale veiligheid in Apeldoorn met steun van de provincie mogelijk te maken. Deze motie werd door bijna alle partijen aangenomen.

Vergadering bijwonen

Wilt u de Provinciale Statenvergadering terugkijken, gebruik dan onderstaande link:
https://channel.royalcast.com/gelderland/#!/archived
De eerstvolgende  Beeldvormende en Oordeelsvormende vergaderingen vinden plaats op 19 en 26 mei.
De eerstvolgende Provinciale Statenvergadering vindt plaats op woensdag 9 juni. De vergadering kunt u volgen via Statenlive.

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.