Verkeersveiligheid, streven naar de beste oplossing!

Woensdag 27 januari vertegenwoordigden Marcel Bruins en Leendert Lodder 50PLUS tijdens de Provinciale Statenvergadering. De eerste Provinciale Statenvergadering van 2021 was een lange zit voor de heren. Er was een grote diversiteit aan onderwerpen.
Mede door voorbereidend werk van Theo Weijers, Ruud Bakkers, Leo Kok en Hanneke ten Brinke kwamen Marcel en Leendert beslagen ten ijs.

De meest in het oog springende onderwerpen waren: Aanpak en cofinanciering grote maatschappelijke opgaven, de Startnotitie Midterm Review, het Vervolgvoorstel uitgangspuntennotitie cultuur en erfgoed en het debatverzoek van 50PLUS over Aanpassen kruising N798 – Hoofdlaan in de gemeente Putten.

Cofinanciering grote maatschappelijke opgaven

Marcel liet in zijn betoog over de cofinanciering maatschappelijke opgaven blijken dat dit een goed voorstel is om de controle te houden over de Gelderse spaarpot. Bij schatkist bankieren zou deze controle uit handen worden gegeven. De mogelijkheid van ondermijning blijft volgens Marcel wel een punt van aandacht.

Uitgangspuntennotitie cultuur en erfgoed

In zijn betoog over de uitgangspuntennotitie cultuur en erfgoed maakte Leendert duidelijk dat ondersteuning van deze sector noodzakelijk is. Het belang en noodzaak wordt het beste omschreven met de quote: “een volk zonder cultuur verliest ook zijn identiteit”.

Startnotitie Midterm Review

De Startnotitie Midterm Review is vooral ook een goed stuk omdat de Gelderse inwoners erbij betrokken worden, vindt Marcel. Het is noodzakelijk dat we slim en verstandig met het geld omgaan, er wachten ons namelijk nog grote uitdagingen zoals bijvoorbeeld de energietransitie.

Debat kruising N798 – Hoofdlaan in Putten

De vergadering werd afgesloten met het debatverzoek van 50PLUS over de N798. Leendert toonde in zijn betoog zijn ervaring en betrokkenheid. Er is 50PLUS alles aan gelegen om een zo’n veilige mogelijke verkeerssituatie te creëren waarbij vooral de jeugd veilig kan oversteken. “Second best” is onvoldoende.
Ondanks dat veel partijen het voorstel van Leendert steunden heeft de motie het niet gehaald.

Vergadering bijwonen

Wilt u de Provinciale Statenvergadering terugkijken, gebruik dan onderstaande link:
https://channel.royalcast.com/gelderland/#!/archived
De eerstvolgende Beeldvormende en Oordeelsvormende vergaderingen vinden plaats op 3 en 10 februari.
De eerstvolgende Provinciale Statenvergadering vindt plaats op woensdag 3 maart. De vergadering kunt u volgen via Statenlive.

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.