50PLUS wil onderzoek naar gratis OV voor ouderen in Gelderland

De Statenleden Marcel Bruins en Leendert Lodder waren 9 oktober aanwezig bij de Provinciale Statenvergadering om de belangen van 50PLUS en haar achterban te behartigen. Het voorbereidende werk is natuurlijk het werk van de volledige fractie van 50PLUS.

Het meest in het oog springende onderwerp in deze vergadering was de Najaarsnota.

Najaarsnota 2019

In zijn betoog benadrukte Leendert de dalende koopkracht van ouderen. Ouderen die ons land hebben opgebouwd worden de laatste tien jaar keer op keer in de portemonnee gepakt. En dan hangt hun ook nog een pensioenverlaging boven het hoofd.

Om de ouderen tegemoet te komen wil 50PLUS gratis openbaar vervoer in de daluren voor AOW-gerechtigden. Het gebruik van het openbaar vervoer gratis maken kan ook helpen in de strijd tegen eenzaamheid. Door nu een onderzoek te doen naar de kosten en de mogelijkheden kan dit wellicht in de toekomst werkelijkheid worden.

Leendert diende een motie in om dit onderzoek mogelijk te maken. Er was echter op dit moment te weinig steun van andere partijen. Daarom heeft de fractie besloten om met een aangepaste motie terug te komen wanneer de Begroting van 2020 wordt behandeld.

Via onderstaande link kunt u het betoog van Leendert terugzien:
https://channel.royalcast.com/gelderland/#!/provinciegelderland/20191009_4

Vergadering bijwonen

De eerstvolgende Statendag vindt plaats op woensdag 30 oktober. De vergadering vindt plaats in het Huis der Provincie.
Bent u geïnteresseerd in de onderwerpen die op 30 oktober aan de orde komen, dan kunt u via het Stateninformatiesysteem de agenda inzien.

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.