Vooruit kijken blijft belangrijk!

Woensdag 29 september vertegenwoordigden Marcel Bruins en Leendert Lodder 50PLUS tijdens de eerste Provinciale Statenvergadering na het zomerreces. Mede door voorbereidend werk van Hanneke ten Brinke en Theo Weijers kwamen Marcel en Leendert goed beslagen ten ijs.

De meest in het oog springende onderwerpen waren de Subsidie Gelderse Proeftuin aardgasvrije wijken 2021 en het Verstedelijkingsconcept Arnhem-Nijmegen-Foodvalley.

Subsidie Gelderse Proeftuin

In het debat over de aardgasvrije wijken benadrukte Leendert dat 50PLUS voor een schone fossielvrije omgeving is voor de toekomst. Aardgas vervangen door waterstof is een van de oplossingen voor het aardgasvrij maken. Het bestaande aardsgasnet kan hiervoor worden ingezet. Er lopen hiervoor al proeven in andere delen van het land. Het is dan ook zonde indien het bestaande aardgasnet wordt verwijderd, zoals de bedoeling is. De gedeputeerde zal in gesprek gaan met de netbeheerder hier over. Leendert stelde tevens dat het onredelijk is om oudere mensen op te zadelen met excessieve kosten.

Verstedelijkingsconcept

Tijdens zijn betoog over het verstedelijkingsconcept hield Leendert de Staten voor dat de toekomstige samenleving voldoende inclusief moet worden gehouden, dus voor de ouderen van nu en de ouderen van de toekomst. Indien dit niet lukt gaat een ieder hiervan, nu of op de lange termijn, de gevolgen ondervinden. De steden van de toekomst moeten weer van de mensen worden, veilig zijn voor kinderen en minder auto’s hebben. Een juiste verdeling in de segmentatie van woningen zou moeten zijn 25% sociale huurwoningen, 50% midden segment en 25% hoger segment.

Vergadering bijwonen

Wilt u de Provinciale Statenvergadering terugkijken, gebruik dan onderstaande link: https://channel.royalcast.com/gelderland/#!/archived

De eerstvolgende Beeldvormende en Oordeelsvormende vergaderingen vinden plaats op 6 en 13 oktober.
De eerstvolgende Provinciale Statenvergadering vindt plaats op woensdag 10 november. De vergadering kunt u volgen via Statenlive.

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.