Vergadering Provinciale Staten 31 januari 2018

Op woensdag 31 januari vond de eerste Provinciale Statenvergadering van 2018 plaats. Statenlid Marcel Bruins was uiteraard aanwezig om de belangen van 50PLUS en haar achterban te behartigen.

De meest in het oog springende onderwerpen van deze vergadering voor 50PLUS waren het Hoofdfietsnet Gelderland en Weerbare overheid – Verkenning Veiligheidscentrum.

Hoofdfietsnet Gelderland

Gedurende het onderwerp Hoofdfietsnet Gelderland maakte Marcel zich hard voor een uitbreiding van het hoofdfietsnet. Die uitbreiding zou moeten leiden tot een aansluiting van de kleinere treinstations op het fietsnet. In de huidige plannen gaat het nog alleen om de intercitystations. Verder spoorde Marcel de Gedeputeerde aan om ook de gemeenten te stimuleren mee te doen, de grond waarover de fietspaden lopen is namelijk veelal gemeentegrond.

Weerbare overheid – Verkenning Veiligheidscentrum

Tijdens zijn betoog over de Weerbare overheid benadrukte Marcel dat, de broekriem aantrekken in de Den Haag, er niet toe mag leiden dat Gelderland onveiliger wordt. De onderwereld bestrijden kost geld en dat heeft 50PLUS ervoor over om Gelderland veiliger te maken.

De eerstvolgende vergaderingen zijn de Commissievergaderingen op woensdag 21 februari. De volgende Provinciale Statenvergadering is op woensdag 7 maart. Deze vergaderingen zullen plaatsvinden in het Huis der Provincie.

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.