Vergadering Provinciale Staten 27 september 2017

Op woensdag 27 september vond de eerste Provinciale Statenvergadering na het reces plaats. Het was de eerste vergadering in het prachtig gerenoveerde Huis der Provincie in Arnhem. Statenlid Marcel Bruins was uiteraard aanwezig om de belangen van 50PLUS en haar achterban te behartigen.

De belangrijkste onderwerpen van deze vergadering waren de Najaarsnota 2017, Beter Bereikbaar Wageningen en het debatverzoek over de fipronil-affaire. In het kader van dit laatste onderwerp werden de Statenleden verrast met een doosje scharreleieren van een Gelderse pluimveeboerderij. De Statenleden namen de eieren niet mee naar huis maar, hebben deze ter beschikking gesteld van de Voedselbank in Arnhem.

De Najaarsnota, waarin nog enkele kleine financiƫle aanpassingen zijn verwerkt ten opzichte van de Voorjaarsnota, kon de instemming van 50PLUS vinden.

Beter Bereikbaar Wageningen betreft de verkeersproblematiek rondom Wageningen. De gemeente komt hier niet tot een oplossing. Het is nu de taak van de Provincie geworden. 50PLUS vindt vooral belangrijk dat er in een bredere context naar het probleem moet worden gekeken. Daarom is 50PLUS ook mede indiener van de motie die oproept tot het komen van een mobiliteitsconvenant tussen provincie, gemeente en werkgevers in de regio FoodValley.

Insteek van het debat over de fipronil-affaire was om de getroffen boerenbedrijven te steunen. Daarnaast is er over dit onderwerp een motie ingediend om onderzoek te doen naar het voorkomen en bestrijden van bloedluis bij kippen. 50PLUS heeft deze motie mede ingediend, de motie is aangenomen.

De eerstvolgende vergaderingen zijn de Commissievergaderingen op woensdag 18 oktober. De volgende Provinciale Statenvergadering is op woensdag 8 november. Deze vergaderingen zullen plaatsvinden in het Huis der Provincie. Indien u belangstelling heeft is het mogelijk de Statenvergadering bij te wonen vanaf de publieke tribune.

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.