Persbericht: 50PLUS Apeldoorn is een feit

Zaterdag 9 september 2017 was een heugelijke dag voor 50PLUS en de VSP in Apeldoorn. In een geanimeerde sfeer in museum CODA hebben de leden en sympathisanten van beide partijen tijdens een ledenvergadering ingestemd met het samengaan van 50PLUS en de VSP.
“De gesprekken over samengaan verliepen in een zeer prettige sfeer, de synergie was groot en er waren geen grote geschilpunten”, aldus fractievoorzitter Hans Weevers van VSP en voorzitter Henk van Elst van 50PLUS Gelderland.

Het streven is om tijdens de eerstvolgende raadsvergadering als 50PLUS plaats te nemen in de Apeldoornse gemeenteraad. 50PLUS heeft dan één raadszetel met raadslid Hans Weevers en fractievertegenwoordigers Hans Gerritsen en Philip de Groot.
Apeldoorn wordt de tweede plaats in Nederland waar 50PLUS in de gemeenteraad is vertegenwoordigd, de komende maanden zullen er veel plaatsen volgen.

50PLUS gaat in Apeldoorn deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. “Wij zijn klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, en zetten ons volledig in om de belangen van 50-plussers onder de aandacht te brengen”, aldus Hans Weevers.

Door de samenvoeging van 50PLUS en VSP Apeldoorn is er een verbinding naar de landelijke politiek die ook voor 50PLUS en haar kiezers zeer belangrijk is. De afgelopen jaren zijn veel taken overgeheveld van de landelijke naar de lokale overheid. In Apeldoorn wonen veel 50-plussers, de komende jaren zal deze leeftijdsgroep sterk groeien. Vertegenwoordiging van de 50-plussers en  het verdedigen van hun belangen op lokaal niveau is een regelmatig gehoorde wens van de kiezers van 50PLUS. Vanaf 9 september is 50PLUS in Apeldoorn vertegenwoordigd.

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Bestuur met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.