NOS Nederland Kiest: de Provincies

50PLUS Statenlid Marcel Bruins nam namens 50PLUS Gelderland deel aan het debat “NOS Nederland Kiest: de Provincies” wat op 11 maart werd uitgezonden door de NOS op NPO 2.

Aan het debat namen een aantal lijsttrekkers uit de provincies Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Brabant deel. Het debat was levendig, veel onderwerpen passeerden de revue.

Marcel Bruins verdedigde o.a. het standpunt dat er meer aandacht besteed moet worden aan creatieve oplossingen voor de huisvesting van senioren. Als voorbeeld noemde hij de herbestemming van leegkomende gebouwen, deze kunnen worden omgebouwd tot appartementen. Ook is het belangrijk dat er meer aandacht wordt besteed aan de bouw van betaalbare sociale huurwoningen.

Bij de laatste vraag “Wat zou je met de 4 miljard euro doen?” gaf Marcel aan dat er een fonds moest komen om ouderen die hun huis al hebben afbetaald, een nieuwe lening te verstrekken om hun huis levensloopbestendig te maken of te verduurzamen. Deze schuld kan dan afbetaald worden wanneer het huis verkocht wordt bij overlijden. Hier gaat hij zich in de komende Statenperiode voor inzetten.

De uitzending kunt u terug zien via de link https://tvblik.nl/nederland-kiest/nos-de-provincies-1

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.