Laatste vergadering Provinciale Staten voor de verkiezingen 2019

Op woensdag 27 februari vond de laatste Provinciale Statenvergadering van deze statenperiode plaats. Statenlid Marcel Bruins was uiteraard aanwezig om de belangen van 50PLUS en haar achterban te behartigen. Het voorbereidende werk werd verricht door de volledige fractie van 50PLUS die naast Marcel bestaat uit Ruud Bakkers, Theo Weijers en fractiemedewerker Chretien Mali.

De meest in het oog springende onderwerpen van deze vergadering waren het World Food Center Experience en OnePlanet.

Deze vergadering was tevens de eerste vergadering met de nieuwe Commissaris van de Koning John Berends als voorzitter.

Het World Food Center Experience is volgens 50PLUS een mooi initiatief maar, daarnaast, ook risicovol. 50PLUS hoopt dat de voorgeschotelde business-case haalbaar zal zijn. Marcel steunde het voorstel en gunt de regio dit mooie centrum.

Bij OnePlanet gaat het om een aanzienlijke provinciale investering van 64 miljoen in acht jaar, dit in een samenwerkingsverband met de Radboud Universiteit, Wageningen Universiteit en IMEC. De samenwerking zal leiden tot een centrum van innovatie voor voedsel, gezondheid en nanotechnologie. Marcel benadrukte in zijn betoog dat OnePlanet een stempel kan drukken op de toekomst van Gelderland. Hij hoopt dat de gelegenheid er zal zijn dat ook TNO en Universiteit Twente in een volgende fase kunnen toetreden. Een kanttekening is dat het bedrijfsleven jammer genoeg niet mee investeert.

De komende weken richt de fractie zich op de verkiezingen van 20 maart. Het belang van ouderen in onze samenleving moet behartigd worden. De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat zonder de inspanningen van de 50PLUS fractie een aantal zaken niet gerealiseerd zouden zijn. Met trots denken we onder andere terug aan: de plaatsing van toiletten op alle stations in Gelderland en het aannemen van de motie “Terug naar een baan” waardoor er geld beschikbaar is gesteld voor oudere werkzoekenden.
De fractie zal zich blijven inzetten voor dit soort belangrijke initiatieven. Daarom: Stem verstandig, stem 50PLUS!

Op dinsdag 26 maart nemen de huidige Statenleden in een speciale Provinciale Statenvergadering afscheid en op donderdag 28 maart vindt de installatie van de nieuwe Statenleden plaats in het Huis der Provincie.

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.