Laatste Provinciale Statenvergadering in 2016

Afgelopen woensdag 14 december vond alweer de laatste Provinciale Statenvergadering van 2016 plaats. Helaas zonder 50PLUS, want Statenlid Marcel Bruins was door de griep geveld. Een eenmansfractie heeft als manco dat bij ziekte er geen vertegenwoordiger van de partij aanwezig is.

De meest aansprekende onderwerpen in deze vergadering waren de financiële afhandeling van het wielerfestijn Giro d’Italia en de mobiele bereikbaarheid. Ondanks de afwezigheid van 50PLUS zijn de aandachtspunten die 50PLUS had bij deze onderwerpen wel benoemd.

Het bezwaar van 50PLUS dat de Provincie een te groot aandeel heeft genomen in de kosten van de Giro is door diverse partijen genoemd. De motie waarbij het aandeel van de Provincie gemaximaliseerd is, haalde het jammer genoeg niet.
Voor 50PLUS was ook van belang dat de financiële stukken met betrekking tot de Giro onder geheimhouding, dan wel vertrouwelijkheid, vielen. Hier werd tijdens de vergadering geen aandacht aan besteed. Maar bij de komende bespreking van de Sportnota zal 50PLUS dit zeker aankaarten.

Mobiele bereikbaarheid voor heel Gelderland, dat stond als tweede belangrijke onderwerp op de agenda.
50PLUS had vooraf al aangegeven de motie van het CDA te steunen. Deze motie, waarin de Gedeputeerde werd opgeroepen in IPO-verband het overleg met de Telecom-aanbieders aan te gaan, werd aangenomen.

De 50PLUS Statenfractie wenst u in 2017 veel geluk in grote én in kleine dingen!

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.