In de wurggreep van de Raad van State en PAS

De Statenleden Marcel Bruins en Leendert Lodder waren 19 juni aanwezig bij de Provinciale Statenvergadering, de eerste vergadering die deel uitmaakte van de Statendag volgens de nieuwe werkwijze.

Begrotingen

De onderwerpen in deze korte vergadering waren divers. Onder andere werd er gesproken over de begrotingen van diverse gemeenschappelijke regelingen zoals: de zeven Gelderse Omgevingsdiensten, Park Lingezegen en Projectbureau Herstructurering Tuinbouw. De begrotingen werden allen goedgekeurd.

Stichting World Food Center Experience

Bij het onderwerp “voornemen tot oprichting Stichting World Food Center Experience” ging het om de vervolgstap die nodig is voor de realisatie van het World Food Center Experience. De op te richten stichting is nodig voor het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van het World Food Center.

Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)

Ten slotte zijn er in het Vragenuur vragen gesteld over de problematiek rondom de stikstof uitstoot. De overheid moet door de uitspraak van de Raad van State op 29 mei jl. een strenger stikstofbeleid gaan voeren om zo de natuur beter te beschermen. Een zeer actueel thema waarbij nu vooral wordt afgewacht wat de acties vanuit Den Haag zullen zijn in verband met de verstrekkende gevolgen van deze uitspraak. Daarom ging 50PLUS nu niet akkoord met een debatverzoek over het PAS-dossier.

Vergadering bijwonen

De eerstvolgende Statendag vindt plaats op woensdag 3 juli. Alle vergaderingen vinden plaats in het Huis der Provincie.
Bent u geïnteresseerd in de onderwerpen die op 3 juli worden besproken, dan kunt u via het Stateninformatiesysteem de agenda inzien.

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.