Het gaat om de balans!

Woensdag 10 november vertegenwoordigden Marcel Bruins en Leendert Lodder 50PLUS tijdens de Provinciale Statenvergadering. Mede door voorbereidend werk van Hanneke ten Brinke en Theo Weijers kwamen Marcel en Leendert goed beslagen ten ijs.

De Provincie bleef deze keer in gebreke. Er was niet voorzien in het online-deelnemen aan de vergadering door Statenleden. Schijnbaar komt het nieuws over oplopende besmettingscijfers niet overal even hard binnen.

Het meest in het oog springende onderwerp was de Begroting van 2022.

Begroting 2022

In zijn betoog legde Leendert de nadruk op de balans. De balans tussen werkgelegenheid, wonen en leefomgeving. Zorgt de economische groei voor de banen die wij in Gelderland willen? De logistieke pakhuizen die wij steeds meer zien langs onze snelwegen. Zorgen zij voor de werkgelegenheid die wij willen in Gelderland? Zorgen zij niet voor teveel druk op onze leefomgeving?

Ons kabinet heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat het tekort aan woningen alleen maar is opgelopen. De prijzen rijzen de pan uit en voor starters is er niets meer te krijgen. Doorstroom-woningen voor ouderen zijn er niet en daarnaast verstoren mensen uit de Randstad de markt. Voor 50PLUS is ook hier weer de balans belangrijk, een balans in de diverse segmenten van de woningmarkt.

Kunnen we straks nog genieten van het mooie Gelderland? Onze mooie leefomgeving is niet vanzelfsprekend. Van stikstof tot klimaatverandering, er zijn veel bedreigingen.

Leendert sloot zijn betoog af met een opmerking over het Openbaar Vervoer. Problemen voor de kwetsbaren in onze maatschappij, zoals mensen met een handicap en ouderen. Het opheffen van buslijnen en grote afstanden naar de volgende hub zorgen ervoor dat het moeilijker wordt voor deze groepen om deel te nemen aan de maatschappij. Zij vallen zo gezegd tussen wal en schip.

Vergadering bijwonen

Wilt u de Provinciale Statenvergadering terugkijken, gebruik dan onderstaande link:
https://channel.royalcast.com/gelderland/#!/archived

De eerstvolgende Beeldvormende en Oordeelsvormende vergaderingen vinden plaats op 17 november en 1 december.
De eerstvolgende Provinciale Statenvergadering vindt plaats op woensdag 15 december. De vergadering kunt u volgen via Statenlive.

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.