Energie-armoede, daar zou iets aan gedaan moeten worden!

Woensdag 15 december vertegenwoordigden Marcel Bruins en Leendert Lodder 50PLUS tijdens de laatste Provinciale Statenvergadering van 2021. Mede door voorbereidend werk van Hanneke ten Brinke en Theo Weijers kwamen Marcel en Leendert goed beslagen ten ijs.

De meest in het oog springende onderwerpen waren:
– Vaststelling RES 1.0 regio’s Achterhoek en Cleantech;
– RES van strategie naar uitvoering en de provinciale rol bij windenergieprojecten.

Vaststelling RES 1.0 Achterhoek en Cleantech

In zijn betoog over de RES regio’s Achterhoek en Cleantech stelde Leendert dat 50PLUS zich zorgen maakt over levensgeluk en gezondheid van mensen in het kader van de energietransitie. Windmolens, te dicht geplaatst bij woningen, hebben hier invloed op, dit blijkt uit Franse jurisprudentie. Als Provinciale Staten zijn wij verantwoordelijk voor het welzijn van onze inwoners. Ideologie mag het gezonde verstand niet uitschakelen. Leendert zou graag ook een plan B zien, voor het geval dat de windmolens niet geplaatst mogen worden.

RES van strategie naar uitvoering

Het onderwerp RES van strategie naar uitvoering was aanleiding voor Leendert om aandacht te vragen voor Energie-armoede. Energie-armoede is iets dat veel gezinnen treft, zeker nu de energieprijzen zoveel stijgen. 50PLUS maakt zich zorgen om de Gelderlanders die hierdoor worden getroffen. Helaas zien onvoldoende partijen een rol voor de Provincie op dit gebied.

Vergadering bijwonen

Wilt u de Provinciale Statenvergadering terugkijken, gebruik dan onderstaande link:
https://channel.royalcast.com/gelderland/#!/archived

De eerstvolgende  Beeldvormende en Oordeelsvormende vergaderingen vinden plaats op 12 januari en 19 januari. De eerstvolgende Provinciale Statenvergadering vindt plaats op woensdag 2 februari. De vergadering kunt u volgen via Statenlive.

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.