De Provincie heeft een voorbeeldrol!

Woensdag 9 december vertegenwoordigden Marcel Bruins en Leendert Lodder 50PLUS tijdens de Provinciale Statenvergadering. Dit was de laatste vergadering van 2020. Voor de fractie van 50PLUS was dit een bijzonder jaar, ook het vergaderen gaat vaak in niet optimale omstandigheden.

De twee belangrijkste onderwerpen van deze vergadering waren het Rekenkamerrapport over de circulaire economie en het debatverzoek over dossier Scherpenzeel.

Rapport Rekenkamer circulaire economie

In zijn betoog over het Rekenkamerrapport benadrukte Marcel dat de Provincie een stap heeft gemaakt in de goede richting. Het blijft zaak om de afspraken die we met elkaar hebben gemaakt ook uit te voeren. Vaak wil de Provincie het beste jongetje van de klas zijn, terwijl we toch door blijven gaan met spijbelen. Een inkoopbeleid waarbinnen de circulariteit is geborgd, is een concreet voorbeeld van een goede stap. De Provincie moet een voorbeeldrol vervullen, aldus Marcel.

Dossier Scherpenzeel

Leendert had zich verdiept in het dossier Scherpenzeel, dit gaat over de eventuele samenvoeging van Scherpenzeel en Barneveld. In zijn betoog haalde hij de cabaretier Henk Elsink aan om duidelijk te maken dat er mogelijk sprake is van vooringenomenheid van het Provinciaal bestuur. De vraagstelling in de enquête, die door Kieskompas is uitgevoerd, bevat bijvoorbeeld suggestieve vragen.
Voor 50PLUS is het van groot belang dat er draagvlak is onder de bevolking, ongeacht voor welke optie er wordt gekozen.

Vergadering bijwonen

Wilt u de Provinciale Statenvergadering terugkijken, gebruik dan onderstaande link:
https://channel.royalcast.com/gelderland/#!/archived.

De eerstvolgende Beeldvormende en Oordeelsvormende vergaderingen vinden plaats op 6 en 13 januari 2021. Hier ligt een belangrijke rol voor de fractievolgers Theo Weijers, Ruud Bakkers en Leo Kok.
De eerstvolgende Provinciale Statenvergadering vindt plaats op woensdag 27 januari. De vergadering kunt u volgen via Statenlive.

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.