Beëdiging nieuwe Statenfractie 50PLUS Gelderland

28 maart 2019; het was druk in het Huis der Provincie in Arnhem. Toch wel enigszins gespannen zag je een 55-tal aankomende Statenleden ietwat nerveus heen en weer drentelen, alsof er wat gewichtigs stond te gebeuren.

In de prachtige statenzaal was op de publieke tribune elke plek bezet en zelfs in de deuropeningen stonden mensen aaneengesloten verwachtingsvol te kijken naar wat er komen ging. Ondertussen nam iedereen in de statenzaal plaats op de voor hem of haar gereserveerde stoel.
De 50PLUS fractie zat vlakbij de ingang van de zaal, niet naast maar achter elkaar. Dat moet nog een keer anders worden geregeld en dat zou goed kunnen in overleg met de Partij voor de Dieren. Zij waren namelijk een zelfde lot beschoren.

De installatie verliep vlot en zonder problemen, met Marcel Bruins en Leendert Lodder namens de 50PLUS fractie als laatste.

Gespannen werd uitgekeken naar de duidingsdebatten; vooral die van Forum voor Democratie. Zoals gebruikelijk kregen de grote fracties de meeste interrupties.
Ook hier was onze fractie weer als laatste aan de beurt. Marcel had zich goed voorbereid en bracht onze inbreng ten gehore. Misschien omdat we de laatste waren of waar het anders aan zou moeten liggen is niet duidelijk, maar al na vier minuten werd Marcel door de Commissaris van de Koning gesommeerd er een einde aan te breien, terwijl vijf minuten was toegestaan.
In het gesprek met de informateur de volgende dag hebben we gelukkig alsnog kenbaar kunnen maken wat 50PLUS graag wil terug zien in het coalitie akkoord en ons betoog aan hem overhandigd.

Volg 50PLUS Gelderland
Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.